img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-10-2019 06:15

Succesvolle afsluiting 3e editie Roermond City Swim

Roermond - Op woensdag 23 oktober 2019 werd in het Laurentius Ziekenhuis onder grote belangstelling de 3e editie van de Roermond City Swim afgesloten. Er werden twee cheques uitgereikt met een recordbedrag van ieder € 48.248, bestemd voor de twee goede doelen van deze editie: de Stichting Vrienden van Laurentius en de Maarten van der Weijden Foundation. 

Op 31 augustus 2019 hebben meer dan 500 deelnemers gezwommen voor de twee goede doelen van dit jaar: de Maarten van der Weijden Foundation en het project ‘vrouwvriendelijke mammografie’ van de Vrienden van Laurentius.  

Door de forse toename van het donatiebedrag kon het Laurentius Ziekenhuis niet alleen de apparatuur voor de vrouwvriendelijke mammografie aanschaffen, maar kon zij ook profiteren van een bonus: een nieuwe 3D scan voor het nemen van nauwkeurige biopten bij vrouwen met borstkanker.  

Gerard Rietjens nam de cheque aan namens de Maarten van der Weijden foundation. Deze opbrengst gaat naar onderzoek bij kinderen met uitgezaaide kanker.  

Voorzitter Léon op de Coul kijkt terug op een waardevolle samenwerking met alle partijen. Het evenement heeft dit jaar een enorme groeispurt gemaakt. Dit betreft zowel het aantal inschrijvingen (bijna een verdubbeling) als het totaalbedrag aan donaties.  

In 2020 vindt Roermond City Swim plaats op zaterdag 29 augustus. Met mogelijk een dag ervoor of erna erbij.

Foto en video: Gerard van den Braak

Wellicht interessant