img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-10-2019 13:20

Allerzielen op 'Den Aje Kirkhaof' Roermond

Roermond - Op zaterdag 2 november 2019 (Allerzielen) vinden op het Oude Kerkhof in Roermond enkele Allerzielenactiviteiten plaats, zoals de jaarlijkse Eucharistieviering (opgedragen door Bisschop Harrie Smeets) in de Bisschoppenkapel, de traditionele Allerzielenloop en op zondag 3 november de algemene rondleiding over het Oude Kerkhof. Iedereen is van harte welkom.

img

Op zaterdag 2 november vindt om 8 uur s’ ochtends de jaarlijkse traditionele Eucharistieviering in de Bisschoppenkapel plaats, gevolgd door een korte meditatie in de crypte. De Heilige Mis en meditatie, waarbij iedereen welkom is, wordt opgedragen ter intentie van alle op de begraafplaats rustende overledenen in het algemeen en de overleden bisschoppen in het bijzonder. De Heilige Mis wordt voor het eerst opgedragen door bisschop Harrie Smeets. 

Op zaterdag 2 november start om 19.15 uur de traditionele 'Allerzielenloop' met het uitreiken van stormlampen aan de deelnemers op het pleintje vóór de Kapel in 't Zand. Vanaf 19 uur kunt u een kaarsje te kopen in de processiegang om tijdens of na de wandeling te plaatsen op het graf van een dierbare. Om 19.25 uur vertrekt de stoet in stilte via de processiegang in de kapel naar de hoofdingang van de begraafplaats, waarna lantaarns door de deelnemers onder begeleiding van gidsen langs de daarvoor bestemde paden geplaatst worden. Diverse locaties worden die avond van binnen of van buiten aangestraald, zodat een gedeelte van de begraafplaats feeëriek verlicht is. Gedurende de wandeling zijn er vervolgens twee muzikale intermezzo’s, één bij de Bisschoppenkapel en één bij het lijkenhuisje, verzorgd door een ensemble van de Brass Band ‘Merum’.

De deels verlichte begraafplaats is dit jaar uitsluitend te bezoeken op zaterdagavond 2 november.

De bisschoppelijke grafkelder, benevens de er boven gelegen kapel en de Stoltzenbergkapel worden op vrijdag 1 november (Allerheiligen), zaterdag 2 november (Allerzielen) en zondag 3 november, alle dagen van 12 uur tot 17 uur voor het publiek opengesteld.

Ter afsluiting van de Allerzielenactiviteiten op ‘den Aje Kirkhaof’ start zondag 3 november om 13.00 uur de laatste gratis algemene rondleiding van dit jaar georganiseerd door Stichting Oude Kerkhof. De twee uur durende wandeling begint met een korte presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de historische monumentale begraafplaats in zaal ‘Aad Remunj’, Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover over de begraafplaats. Alle vijf geloofsgedeelten op de begraafplaats zullen vervolgens bezocht worden.

 

Wellicht interessant