img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-11-2019 07:15

Foodtruck 'Lekker Leudal' bij BS De Zjwiek Roggel

Roggel - Kinderen die gaan koken voor ouderen uit hun eigen dorp. Dat zal de uitkomst worden van ‘Lekker Leudal’, een initiatief van KERNgezond en Ria Joosten Catering & Evenementen. Op dinsdag 5 november 2019 bezocht een foodtruck de basisscholen in Roggel, Neer, Haelen en Horn. Wij gingen een kijkje nemen bij Basisschool De Zjwiek in Roggel, de eerste stop van de foodtruck.

Kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Haelen, Neer, Roggel, Horn, Buggenum en Heibloem hebben de afgelopen weken hun eigen originele en gezonde gerecht ingestuurd. Uit deze gerechten kiest de jury een favoriet gerecht per school. Daarna kiest de jury hét winnende gerecht uit deze zes favoriete gerechten.

De kinderen die het winnende gerecht hebben gemaakt, mogen samen met al hun klasgenoten een diner verzorgen bij Ria Joosten Catering & Evenementen voor hun eigen opa’s en oma’s maar ook voor andere (eenzame) ouderen uit het dorp. Ze zullen de gasten ontvangen, de maaltijden bereiden en de gasten bedienen. Een mooie ontmoeting tussen jong en oud waarbij de ouderen eens lekker in de watten gelegd zullen worden.

Foto en video: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant