img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-11-2019 10:30

Vastelaovesliedje Gebaar van vastelaovend met gebarentaal

Roermond - Het zangduo Kelly & Lotte maken met hun vastelaovesliedje 'Gebaar van vastelaovend' vastelaovesmuziek ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. Met een tolk hebben zij het liedje vertaald in Nederlands met gebaren (NMG).  

Kelly Peters uit Tegelen en Lotte Halmans-Lucas uit Roermond vormen samen het zangduo Kelly & Lotte. Ze werken met mensen met een verstandelijke beperking waarvan sommige slechthorend of doof zijn en daardoor minder kunnen genieten van de vastelaovesmuziek. Daardoor zijn ze op het idee gekomen om een liedje te maken dat écht voor iedereen is.

Zelf zijn Kelly & Lotte ook erg geïnteresseerd in gebarentaal en ze willen dit graag overdragen aan anderen. Samen met een tolk hebben zij het liedje vertaald in Nederlands met gebaren (NMG). 

Kelly en Lotte: "Het liedje is een vrolijk en toegankelijk liedje voor iedereen! Ook komen er twee dialecten samen, namelijk het Tegels dialect en het Roermonds dialect. Welk dialect je spreekt maakt dus niet uit, het is echt voor iedereen!"  
 

Tags
Wellicht interessant