img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-11-2019 04:33

Burgemeester Schmalschläger in gesprek met woonwagenbewoners

Heythuysen - Donderdag 7 november 2019 demonstreerden woonwagenbewoners op de parkeerplaats bij het gemeentehuis te Heythuysen om, net als oktober vorig jaar, aandacht te vragen voor het tekort aan standplaatsen. Naar aanleiding van deze demonstratie sprak de burgemeester op maandag 11 november 2019 met hen.

Burgemeester Désirée Schmalschlager: ”Het staat mensen natuurlijk vrij om te demonstreren en hun mening te uiten. Als gemeente luisteren we naar hun verhaal en zijn we bereid te kijken naar passende oplossingen. Dit gebeurt echter wel altijd binnen de gestelde mogelijkheden van onze wet- en regelgeving. Daar is het gesprek vandaag dan ook over gegaan.”

De gemeenteraad heeft op 25 juni 2019 reeds besloten dat de woonwagenlocatie Molenzicht te Heythuysen uitgebreid gaat worden met 4 standplaatsen en 4 woonwagens. Burgemeester Schmalschläger: “We gaan nu bekijken of we de procedure tot uitbreiding van die 4 standplaatsen op locatie Molenzicht, waartoe de raad inmiddels heeft besloten, kunnen versnellen.”

Volgende week zal het college een  besluit nemen ten aanzien van de versnelde realisatie op Molenzicht.

Burgemeester Schmalschläger heeft in het gesprek te kennen gegeven dat het illegaal plaatsen van caravans op diverse plekken in de gemeente niet geaccepteerd wordt. De gemeente zal hier handhavend tegen optreden.
 

Foto: Leon van Lier (woonwagenlocatie Molenzicht)

Tags
Wellicht interessant