img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-11-2019 11:03

30 jaar Tafeltje-dek-je in Leudal en Maasgouw-West

Leudal/Maasgouw-West - Op zondag 1 december 2019 bestaat Tafeltje-dek-je in de gemeenten Leudal en Maasgouw-West 30 jaar. Al vanaf 1989 kunnen inwoners van de gemeente Leudal en Maasgouw-West dagelijks, rond het middaguur, een verse warme maaltijd thuisbezorgd krijgen door Tafeltje-dek-je van Proteion Welzijn. 

Door deze maaltijdservice kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving en wordt hun mantelzorger ontlast.

Ter ere van het 30-jarig jubileum hebben alle deelnemers een feestelijk dessert ontvangen en alle vrijwilligers (ca. 100) een fles wijn. Er komt ook nog een feest voor alle vrijwilligers en Zorgcentrum Beek en Bos zal op een lunch trakteren. 

In totaal zijn sinds de start op 1 december 1989 al meer dan één miljoen maaltijden bereid en bezorgd. Het keukenteam van Zorgcentrum Beek & Bos verzorgt al sinds de start de maaltijden.

Nettie Ramaekers, hoofd facilitaire dienst van Zorgcentrum Beek en Bos: “Wij zijn er trots op dat we al 30 jaar voor Tafeltje-dek-je koken. Zeven dagen in de week, ook tijdens feestdagen, bereiden we een verse en gezonde maaltijd voor de deelnemers, waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen.”
 
Pauline Jorissen, coördinator Tafeltje-dek-je: “Zonder onze vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Zij staan zeven dagen in de week, door weer en wind, klaar om onze deelnemers een warme maaltijd te bezorgen. Daarnaast hebben zij een belangrijke signalerende rol. Door het contact met de deelnemers zien zij hoe het met hen gaat en of zij mogelijk meer ondersteuning nodig hebben. Dat maakt de rol van de vrijwilliger extra van belang. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de inwoners van Leudal en Maasgouw-West te voorzien van maaltijden.”
 
Ze vervolgt: “Wat dit 30-jarige jubileum nog extra bijzonder maakt, is dat burgemeester Schmalschläger van de gemeente Leudal een dag meehielp op de route. Een mooie manier om haar te laten kennismaken met dit belangrijke vrijwilligersproject. Samen met Zorgcentrum Beek en Bos en al onze vrijwilligers hopen we nog heel veel jaren door te kunnen gaan.”
 
Foto: Proteion Welzijn (burgemeester Schmalschläger en vrijwilliger Jan Hocks)

Tags
Wellicht interessant