img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-12-2019 08:03

Wessemers delen ideeën en dorpstrots

Wessem - Na het begin met de Wessemse ontmoeting in mei 2019 presenteerden betrokken vrijwilligers tijdens de dorpsbijeenkomst - Dorpslab Wessem - op dinsdag 3 december 2019 met aanstekelijk enthousiasme hun ontwikkelde ideeën die bijdragen aan de leefbaarheid in hun dorp.  De Wessemers zijn merkbaar trots op hun dorp en delen graag hun verhalen met elkaar.

De aanwezigen zitten vol energie en vertellen er met plezier over: “Enthousiasme werkt aanstekelijk. Als je merkt dat anderen ook enthousiast worden dan is 1 + 1 = 3”. Maar het gaat niet altijd vanzelf. “We schieten soms van links naar rechts, maar het is vooral een uitdaging om mee bezig te zijn en te werken aan de leefbaarheid in Wessem!”, vertelt een inwoner van de werkgroep jong en oud. De aanwezigen reageren enthousiast: “Wat een geweldig initiatief! Maar alleen gaat het niet, dus we moeten wel samenwerken” en “Waar kan ik me opgeven om ook mee te helpen?”
 
De ideeën worden langzaam aan realiteit. De verenigingen in Wessem hebben zich verenigd en willen in het voorjaar van 2020 samen een activiteit organiseren, maar ze kunnen nog hulp gebruiken, net als de andere werkgroepen. “We kunnen dit alleen als we er samen voor gaan. We hopen dat alle verenigingen in Wessem dan ook mee gaan doen”, aldus een betrokken jongere van de werkgroep vitale verenigingen.

Aansluitend nam Marielle Schlicher (VerteldT) de aanwezigen mee in de wereld van verhalen. “Wessem zit vol verhalen, die de moeite zijn om te delen. Deel ze vooral met elkaar, zodat we samen Wessem op de kaart kunnen zetten!” En er werden al veel verhalen gedeeld, zoals het enorm geslaagde OLS in 2005: “Wat een bijzonder moment toen we als schutterij het dorp binnen reden en al die Wessemers ons toejuichten. Dat vergeet ik nooit meer”.

Dorpslab Wessem wordt geïnitieerd door Rabobank Peel, Maas en Leudal. Kijk voor meer informatie op www.dorpslab.org.
 

Foto's: Dorpslab Wessem

Wellicht interessant