img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-12-2019 11:40

'75 jaar bevrijding Ohé en Laak en Stevensweert' - met Mia Sangers en Jo Smeets

Ohé en Laak/Stevensweert - Mia Sangers woonde met haar familie in Ohé en Laak en was 3 jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Jo Smeets was 6 jaar en woonde met zijn vader, moeder en zus in Stevensweert. Mia herinnert zich niet veel van die tijd, Jo Smeets daarentegen wel. Hij heeft nog heel veel herinneringen. “Ik vond het vooral een hele spannende tijd.” 

In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw wordt 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid gevierd. Elke dorpskern geeft hieraan de komende maanden op eigen wijze invulling.

De gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl maken de komende maanden samen een serie portretten uit elke dorpskern.

Ohé en Laak en Stevensweert werden op 19 januari 1945 bevrijd en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd.   

Op de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding kunt u alle informatie terugvinden over hetgeen wat waar en wanneer wordt georganiseerd. Ook is hier al het beeldmateriaal terug te vinden, inclusief alle reportages van DeltaLimburg.nl. Deze website wordt steeds bijgewerkt.  

DeltaLimburg.nl volgt de activiteiten in de diverse kernen en deze reportages kunt u net als de serie portretten terugzien bij zowel DeltaLimburg.nl als op de speciale website van de gemeente Maasgouw.

Foto en video: Gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl (Pieter Cornelissen)

Tags
Wellicht interessant