img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-12-2019 10:30

Commotie rondom nieuwe naam Lyceum Schöndeln en Mavo Roermond

Roermond - De nieuwe scholengemeenschap, die volgend jaar ontstaat uit de samenvoeging van Lyceum Schöndeln en Mavo Roermond krijgt als nieuwe naam Roer College. Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) meldt: "Wij gaan de komende tijd kijken op welke manier we Schöndeln terug laten komen in onze huisstijl, want dat doen we wel degelijk. De naam Schöndeln komt dus zeker terug, maar hoe... daar geven we iedereen nog even de tijd voor." SOML reageert hiermee op de berichtgeving in diverse media.

 De nieuwe school zal bestaan uit 1.400 leerlingen en ruim 120 leraren en medewerkers en worden gehuisvest op de huidige locatie van Lyceum Schöndeln. 

Docenten, medewerkers, leerlingen en ouders zijn samen flink aan de slag om te bepalen waar de nieuwe school voor staat en gaat. Om bij deze samenvoeging ook recht te doen aan de kracht van beide identiteiten en de gezamenlijk visie, is na een intensief proces ook gekozen voor een nieuwe naam die past bij deze nieuwe start: Roer College Schöndeln.

De eerste contouren v­­­an deze nieuwe Roermondse scholengemeenschap zijn te zien en te beleven tijdens de “Blikopener Avonden” (15 – 22 januari 2020) en de Open Dag (1 februari 2020). ­

Door het beste van de twee werelden te combineren, profiteren leerlingen van een breder aanbod, meer keuzemogelijkheden voor leerwegen, betere kansen om door te stromen en meer kennis en capaciteit. Daarvoor wordt samen met de leraren, leerlingen, medewerkers, ouders en belangrijke relaties een cultuur gevormd die wordt gedreven door vier waarden: veilig, eerlijk, positief en groei. 

De school wil een gemeenschap zijn in, van en voor de jeugd en de mensen van Roermond en omgeving. Midden in de maatschappij en sterk in verbinding met haar regio.

De afgelopen maanden hebben veel betrokkenen meegedacht over de gezamenlijke visie voor de nieuwe school. Deze bijeenkomsten leverde veel informatie en inspiratie op. Tegelijkertijd zijn ook historische gevoeligheden en waardevolle inzichten uitvoerig besproken. Dit alles vormt het fundament voor de nieuwe identiteit en naam van de scholengemeenschap. Met respect voor het verleden van beide scholen, worden de krachten nu op een gelijkwaardige manier gebundeld voor een succesvolle gezamenlijke toekomst.

De komende maanden zal via een speciale campagne met als thema “Samen aan het roer” over de nieuwe identiteit en school worden gecommuniceerd. Ondertussen wordt verdere invulling gegeven aan zowel de gezamenlijke ambitie als ook de historie en oorsprong van beide scholen. De nieuwe naam en logo zullen voor de zomer worden gelanceerd.
 
Om nieuwe leerlingen te laten ervaren wat de nieuwe school gaat doen, worden voor leerlingen en ouders van groep 8 ‘Blikopener Avonden’ gehouden op woensdag 15 en 22 januari 2020. Op zaterdag 1 februari 2020 is de Open Dag waar de twee scholen zich gezamenlijk presenteren.

Voor meer informatie en inschrijven kan men een kijkje nemen op www.samenaanhetroer.nl.

Foto's: SOML

Wellicht interessant