img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-12-2019 02:30

Innovatieve tweede Droomwinkel geopend in Roermond

Roermond - Op zaterdag 14 december 2019 is in de Hamstraat de tweede Droomwinkel van Roermond geopend. Een bijzondere winkel, namelijk een winkel zonder personeel. Een concept ontwikkeld door de startende ondernemer Marc Schattorje. Middels een vernuft computersysteem kunnen mensen in de winkel een smartwatch kopen.

Marc is de tweede starter die in 2019 met behulp van advies en subsidie is gestart in de binnenstad van Roermond. In zijn personeelsloze winkel kunnen klanten hun smartwatches betalen en meteen meenemen uit een toegewezen kluisje. Naast het runnen van zijn  winkel  zal Schattorje ook blijven werken als software engineer.  Hij ondervond ‘aan den lijve’ hoe on- en offline  zichtbaarheid elkaar kunnen  versterken.

Het project ‘Mijn Droomwinkel Roermond’ is opgezet door de gemeente om een nieuwe ondernemersdynamiek te creëren in de binnenstad van Roermond. Verder bedoeld om leegstand aan te pakken en startende ondernemers een stevige basis en een optimale groeikans te geven.

Enthousiaste ambitieuze starters hadden tot 31 oktober 2019 de kans om hun ondernemersplan in te dienen. Een team met vertegenwoordiging vanuit Gemeente Roermond, City Management Roermond, StartersCentrum Limburg, Retail Innovation Center, Rabobank, ING en Top Accountancy hebben zich vervolgens over de ingediende plannen. 

De eerste Droomwinkel werd op 8 maart 2019 geopend: Gerjo Dresses aan de Schoenmakerstraat.
 

 

Tags
Wellicht interessant