img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-12-2019 11:49

Gemeente Leudal gaat reisdocumenten thuis bezorgen

Leudal - Vanaf het voorjaar 2020 gaat de gemeente Leudal reisdocumenten (paspoorten en identiteitsbewijzen) thuis bezorgen. Dit is één van de eerste successen van de Gemeente Leudal in het kader van de transformatie burgerzaken. Voor rijbewijzen is het momenteel wettelijk nog niet toegestaan. Als inwoner van Leudal betaalt u €4,95 voor het gebruik van deze service.

Wethouder Stan Backus: "Een extra service, die we graag leveren aan onze inwoners. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een deel  van onze inwoners hier behoefte aan heeft.”

De gemeente heeft besloten een groot deel van de thuisbezorgingskosten voor eigen rekening te nemen. Als inwoner van Leudal betaalt u €4,95 voor het gebruik van deze service. Op een afgesproken tijd en plaats komt de bezorger dan langs om persoonlijk het reisdocument te overhandigen. Het aanvragen van het paspoort of identiteitsbewijs vindt daarbij wel nog plaats in het gemeentehuis.

Het reisdocument kan bezorgd worden op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Thuisbezorgen betekent ook bezorgen op het werk of op de sportschool. Als het reisdocument klaar is neemt de bezorgdienst per mail contact op met de inwoner om een bezorgafspraak in te plannen. Vanaf het voorjaar 2020 kunnen inwoners gebruik maken van deze extra service.

In juli 2019 nam de gemeenteraad een motie van D66 aan om te onderzoeken of reisdocumenten en rijbewijzen thuisbezorgd konden worden. Uit dit onderzoek is voortgekomen dat het thuis bezorgen van reisdocumenten wordt gestimuleerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Voor rijbewijzen is het momenteel wettelijk nog niet toegestaan. Wel voert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op dit moment al een aantal pilots uit in andere gemeenten.  

 

Wellicht interessant