img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-12-2019 16:10

Een “Tiny” Forest in uw buurt in gemeente Roermond?

Roermond - Onlangs is in Roermond (Maasniel) het eerste Tiny Forest aangeplant; een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Gemeente Roermond wil in het najaar van 2020 samen met IVN Natuureducatie nog twee Tiny Forests aanleggen. Wilt u ook een Tiny Forest in uw buurt? Meld u dan vóór 14 februari 2020 aan. 

img

Een belangrijke voorwaarde voor de aanleg van een Tiny Forest is de betrokkenheid van bewoners en een school. Wilt u ook een Tiny Forest in uw buurt? Dan kunt u zich vóór 14 februari 2020 aanmelden als initiatiefnemer.  

Een Tiny Forest maken is samenwerken. Om de aanleg in het najaar van 2020 te kunnen realiseren, moet in het voorjaar van 2020 gestart worden met de voorbereidingen. Wilt u ook een Tiny Forest in uw Buurt? Dan hoeft u nog geen uitgewerkt plan te hebben, een initiatief is voldoende. Dus bent u geïnteresseerd en heeft u een groep van betrokken bewoners én is een basisschool aangesloten, dan kunt u zich al aanmelden. Indien u een geschikte locatie op het oog heeft, is dat mooi meegenomen, maar in deze fase nog niet noodzakelijk. 
 
Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het minibos stimuleert biodiversiteit en biedt kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. 

Meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met: 
Thea Jetten - IVN Limburg, via  06- 28591707 of per e-mail via t.g.m.jetten@ivn.nl 
of
Joep Ewalds - Gemeente Roermond, via 0475-359370 of per e-mail via joepewalds@roermond.nl

Foto: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant