img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-2-2020 03:30

Laatste kans - Cuypershuis Roermond binnenkort dicht wegens herinrichting

Roermond - Het Cuypershuis Roermond is van 9 maart tot en met 31 mei 2020 gesloten voor het publiek. In die periode wordt het Cuypershuis ingericht met een andere vaste presentatie over de Roermondse architect Pierre Cuypers (1827 – 1921). Daarna kan de bezoeker kennismaken met de productieve Cuypers. Centraal daarbij: 'Hoe heeft hij het allemaal kunnen klaarspelen in de 19de eeuw?' Ook kan men dan de grote expositie '800 jaar Munsterkerk' bezichtigen.

De herinrichting past in de toename van de bekendheid en waardering van Cuypers’ werk. Sinds de opening van het Cuypershuis in 2011 en de heropening van ‘zijn’ Rijksmuseum in 2013 is Pierre Cuypers volop in de belangstelling komen te staan. Het juiste moment dus om meer in te gaan op de inhoud en dichter op zijn huid te kruipen.

In de nieuwe vaste presentatie kijkt de bezoeker als het ware mee over de schouder van de beroemde architect om te ontdekken hoe Cuypers zijn ongelooflijke oeuvre tot stand heeft weten te brengen. Niet alleen zijn persoon en karakter gaan meer naar voren komen, ook is er aandacht voor zijn ambitieuze drang naar vernieuwingen, zijn inspiratiebronnen en de nadruk op het ambacht.

Deze herinrichting wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roermond. de Provincie Limburg, Rabobank Roermond-Echt, Vrienden Cuypershuis Roermond, Roermondse Stichting 1880, Rockwool B.V. en diverse (particuliere) bijdrages. 

Na 1 juni 2020 is het Cuypershuis geopend tussen 11 en 17 uur. Het Cuypershuis is gevestigd op de Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond. De officiële opening van de nieuwe museumpresentatie vindt plaats in het najaar van 2020.

Foto's: Cuypershuis Roermond

Tags
Wellicht interessant