img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-1-2020 01:45

100e beroepsbeoefenaar bij Roermond on Stage 2020!

Roermond - Het beroepenfeest Roermond on Stage wordt op 17 maart 2020 voor de vierde keer georganiseerd. 1000 VMBO-leerlingen uit de regio gaan zich verdiepen in hun beroepstoekomst door daadwerkelijk in contact te komen met beroepsbeoefenaren. Wealer Roermond, met het beroep automonteur, was de 100e beroepsbeoefenaar die zich heeft aangemeld en dat werd toepasselijk gevierd met een vlaai. Op naar de 200e aanmelding: geeft u zich ook op?

Afgelopen jaar was Wealer Roermond voor het eerst van de partij. “Het was voor ons een geweldige ervaring om te zien hoe leerlingen enthousiast worden ontvangen, de muziek en het applaus waarmee de ontvangst gestart wordt is al indrukwekkend om mee te maken. Het enthousiasme van de leerlingen in de gesprekken die we voerden is erg bijgebleven. Het vak automonteur spreekt voor leerlingen wel tot de verbeelding, sleutelen aan auto’s is een mooi vak. We werden overvallen door het grote aantal leerlingen dat interesse had!”

Op het beroepenfeest maken beroepsbeoefenaren een match met leerlingen, die vervolgens worden uitgenodigd voor de Doe Dag bij het bedrijf zelf.

Bij Wealer Roermond pakte dat zo positief uit dat er momenteel twee stagiaires aan het werk zijn naar aanleiding van Roermond on Stage. De Doe Dag van de vierde editie vindt plaats op 26 maart 2020.

Men hoefde bij Wealer Roermond dan ook niet lang na te denken om zich ook dit jaar weer aan te melden. Hans Cox: “Het is in deze tijd lastig om nieuwe werknemers voor de toekomst te vinden en Roermond On Stage heeft 1000 vmbo-leerlingen die zich moeten oriënteren op de toekomst. Het is voor een bedrijf een uitgelezen kans om beroepen te presenteren en te laten zien dat we er zijn en dat we mensen nodig hebben! Eigenlijk zou iedereen mee moeten doen aan dit beroepenfeest, ook andere bedrijven die het beroep automonteur in de aanbieding hebben, want Midden-Limburg is een groot gebied, ook leerlingen uit Echt of Heythuysen zouden in de regio best zo’n vak willen ervaren.”

Opgeven of meer informatie vinden over Roermond On Stage de 4e editie kan via www.roermondonstage.nl. Bij 200 aanmeldingen wordt een nieuwe vlaai verloot. De vlaai wordt trouwens gemaakt door leerlingen van de Vista horeca en bakkerij opleidingen. Leerlingen staan immers centraal bij On Stage, het motto is niet voor niets: “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

Foto: Roermond on Stage (100e aanmelding beroepsbeoefenaar)

Tags
Wellicht interessant