img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-1-2020 03:55

Expositie ‘Frontstad Roermond’ in het Historiehuis Roermond

Roermond - Vanaf donderdag 23 januari 2020 is in het Historiehuis te Roermond de expositie ‘Frontstad Roermond – Burgers in de vuurlinie in WO-2’ te zien. De expositie vertelt het verhaal van de Roermondse burgers die moesten overleven temidden van al dit oorlogsgeweld. Het Historiehuis is gehuisvest in de Openbare Bibliotheek in de Neerstraat, entree is gratis.

img

De Tweede Wereldoorlog verliep voor Roermond (en bijna heel Limburg) heel anders dan bijvoorbeeld in de Randstad. Limburg ligt direct aan de grens met Duitsland en de Maas was een belangrijke strategische barrière. Roermond lag in de frontlinie.
 
Vooral de laatste oorlogsmaanden waren dramatisch. In Roermond geen hongerwinter, maar wel bombardementen en beschietingen. Het werd zo onveilig dat de meeste inwoners werden afgevoerd. De Duitsers brachten de stad onder militair bestuur en traden genadeloos op. Bij hun aftocht bliezen ze kerktorens op en legden ze overal explosieven.

De expositie is samengesteld door Eric Munnicks en toont voorwerpen, documenten en foto’s uit zijn indrukwekkende verzameling.

Locatie: Historiehuis Roermond, Neerstraat 11, Roermond

Data en tijden: vanaf donderdag 23 januari 2020, voor openingstijden klik hier

Entree is gratis. 

Foto: Historiehuis

Tags
Wellicht interessant