img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-1-2020 02:30

Muzikale voorstelling 'Vrijheid maak je samen' in Roermond

Roermond - De muzikale voorstelling 'Vrijheid maak je samen' reist tussen september 2019 en maart 2020 door heel Limburg. Op zondag 1 maart 2020 is hij te zien in Roermond, in de Oranjerie. De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár (door jongeren van 9 tot 19 jaar) en een uitvoering van lokale muziekverenigingen (Fanfare St. Cecilia Herten, Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging) met o.a. de compositie '75 Jaor Vreej'.

img

Voor het landelijke themajaar 'Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding' sloegen de Limburgse muziekbonden de handen in elkaar om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert.

Met de voorstelling 'Vrijheid maak je samen', boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst. 

De jeugdopera Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in concentratiekamp Theresienstadt.

In deze voorstelling wordt Brundibár opnieuw uitgevoerd door de Limburgse Koorschool, onder leiding van Marleen Everink. Kinderen en jeugd in de leeftijd van 9 tot 19 jaar spelen de opera. De regie is in handen van Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting. 

In het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verenigingen de basis voor een muzikale invulling. In de Roermondse uitvoering zijn dat Slagwerkensemble Harmonie Concordia Obbicht, Fanfare St. Cecilia Herten, de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie '75 Jaor Vreej' uit.

Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.  

Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Roermond

Datum en tijd: zondag 1 maart 2020, aanvang 19 uur  

Tickets: € 12,50 (inclusief pauzedrankje), verkrijgbaar via deze link.

Tags
Wellicht interessant