img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-7-2020 14:43

Gemeente Leudal verkoopt vier gebouwen voor herontwikkeling

Heythuysen - 20 juli 2020 - De gemeente Leudal heeft een aantal gebouwen in eigendom, die door de jaren heen hun functie hebben verloren. De gemeente gaat deze gebouwen verkopen, waarbij de maatschappelijke meerwaarde soms belangrijker is dan de hoogste bieder. Er wordt een start gemaakt met vier locaties: in Heythuysen, Haelen en Hunsel. Vanwege het Coronavirus/Covid-19 is de start van de verkoop tot nu toe uitgesteld. 

img

Het betreft de voormalige Rabobank te Heythuysen, de voormalige gemeentehuizen te Haelen en Hunsel de voormalige boerderij Bruggerhof in Hunsel. De gemeente heeft zelf geen bestemming meer voor deze panden en ook het onderhoud ervan kost geld.

Bruggerhof en het gemeentehuis in Hunsel worden als eerste te koop aangeboden. In september/oktober worden de voormalige Rabobank in Heythuysen en het gemeentehuis in Haelen te koop gezet.

Maatschappelijke meerwaarde

Indien kopers deel willen nemen aan de pilot dienen ze aan de gemeente Leudal een plan te overleggen waarin wordt  aangegeven welke invulling de koper aan het betreffende pand wil geven. Daarnaast dient men een bod uit te brengen. Een belangrijk onderdeel van de pilot voor de vier panden is de maatschappelijke meerwaarde die het pand krijgt na realisatie van het plan.

Verkoopproces

Kandidaten kunnen de gegevens van het verkoopproces en de bijbehorende stukken inzien via de website van de gemeente Leudal. Ook kunnen deze ook op aanvraag per e-mail worden toegestuurd. Daarnaast is het mogelijk voor potentiële kopers om de panden, op afspraak, te bezichtigen.

Procedure

De inschrijfperiode voor de panden Bruggerhof en gemeentehuis Hunsel sluit op 2 oktober 2020. Na de inschrijfperiode worden de plannen beoordeeld door de gemeente Leudal. Het college maakt aansluitend een keuze.

Foto: DeltaLimburg.nl (voormalige Rabobank in Heythuysen)

Wellicht interessant