img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-12-2018 11:00

'Hoe om te gaan met ondermijning' voor buurtpreventie-coördinatoren Leudal

Leudal - De buurtpreventie-coördinatoren in Leudal hebben onlangs een thema-avond gehad waarin een specialist ondermijning van de politie uitleg gaf over het begrip ondermijning, de gevolgen van ondermijnende criminaliteit en hoe ondermijnende misdaad herkend kan worden. Ook het Donkere Dagen Offensief kwam ter sprake. Doel is dat in alle kernen van Leudal samen met politie en gemeente, burgeracties kunnen plaatsvinden die de lokale veiligheid vergroten. De burger is de belangrijkste schakel in het signaleren van ondermijnende misdaad.
 

img

Foto: gemeente Leudal

In Leudal zijn in alle kernen buurtpreventiegroepen actief. Dit betreffen whatsapp-groepen en actieve groepen burgers die acties organiseren, zoals “waak voor inbraak”. De buurtpreventie-coördinatoren zijn de spin in het web tussen de burgers binnen de buurtpreventie en de politie/gemeente. Twee keer per jaar vindt een overleg plaats met buurpreventie-coördinatoren, politie, handhaving en medewerkers veiligheid van de gemeente. Een keer per jaar wordt een buurtpreventie themabijeenkomst georganiseerd.

Buurtpreventie wordt in het algemeen door burgers als positief en belangrijk ervaren. Landelijk zijn inmiddels 800.000 burgers aangesloten op een buurtpreventie-whatsappgroep. De effecten van buurtpreventie zijn in alle Leudalse kernen voor de politie en gemeente goed merkbaar, het aantal inbraken stagneert namelijk al enkele jaren.   

Wil je worden toegevoegd aan de buurtpreventie-whatsappgroep in jouw eigen dorp? Neem dan contact op met de lokale buurtpreventie-coördinator. Ken je deze niet? Stuur dan een mail naar buurtwhatsapp@leudal.nl. De gemeente Leudal zorgt er dan voor dat jouw aanmelding bij de juiste coördinator terechtkomt.

Wellicht interessant