img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-2-2020 10:10

D'n Uul : 'De11evande11e' is van harte welkom in Roermond

Roermond - Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul heeft woensdagavond 19 februari 2020 de Sjeng Kraft Kompenei uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken om “De11devande11de” in de binnenstad van Roermond te houden. D’n Uul doet dit aanbod naar aanleiding van de recente berichtgeving dat een terugkeer van het evenement naar de binnenstad van Maastricht als steeds minder mogelijk wordt geacht.

Volgens Vorst en voorzitter van D’n Uul Dirk Franssen, is de binnenstad van Roermond de beste mogelijkheid om een evenement van deze omvang perfect te kunnen huisvesten. “Ook wij hebben de afgelopen maanden met grote bezorgdheid de actuele ontwikkelingen gevolgd. Hierbij ging het ons primair om het voortbestaan van deze traditie die, óók naar onze mening, eigenlijk thuishoort in het centrum van onze provinciehoofdstad. Nu die kans echter nog kleiner is geworden, willen wij de Sjeng Kraft Kompanei een helpende hand toesteken en samen het overleg aangaan. De charme van onze binnenstad in combinatie met de noodzakelijke faciliteiten zijn in Roermond allemaal voorhanden”

Tot op heden had D’n Uul de binnenstad van Roermond daarom ook nog niet voorgesteld als alternatieve locatie. “Het gaat ons ook niet om een wedstrijd “wie krijgt hem” te winnen of welke andere stad dan ook af te troeven. Voor ons staat een traditie op het spel en die willen wij meehelpen te redden”, aldus Franssen. D’n Uul doet haar aanbod vooral naar aanleiding van de hoofdargumenten waarom het in Maastricht niet meer zou kunnen met betrekking tot bezoekersstromen en veiligheid.

Dirk Franssen: “Wij hebben bijvoorbeeld met de Sjole- en Sjtasiefestasie inmiddels al 23 jaar ervaring met een evenement dat op twee dagen circa 40.000 bezoekers op één locatie aantrekt en de maatregelen voor veiligheid en crowdmanagement die dit met zich meebrengt.”

De binnenstad van Roermond heeft ook de perfecte eigenschappen voor dit soort evenementen: “Het is een hele compacte binnenstad met meerdere grote pleinen op korte afstand, met elkaar verbonden door brede winkelpromenades die grote bezoekersstromen makkelijk aankunnen en vanuit het station stap je al meteen het evenemententerrein binnen. Het is de afgelopen jaren ook met meerdere grote buitenevenementen al aangetoond dat Roermond grote bezoekersstromen van meer dan 25.000 bezoekers prima in haar binnenstad kan verwerken terwijl alles goed beheersbaar blijft. Voorbeelden naast onze Sjole- en Sjtasiefestasie zijn het Bevrijdingsfestival, de Landelijke Intocht van Sinterklaas, Nawaka, en uiteraard de aanstaande Passion.”

Volgens Franssen is door die lange ervaring met grootschalige evenementen ook de samenwerking met alle benodigde partners in Roermond optimaal. “Alle partijen, of het nou de gemeente, hulpdiensten of ondernemers-verenigingen zijn, zijn goed bekend met elkaars standpunten. Daarnaast zijn er korte lijnen onderling en we zijn het inmiddels goed gewoon geworden om een paar keer per jaar dit soort grote ‘klussen” samen met elkaar te klaren. Daarom staat onze uitgestoken hand richting de Sjeng Kraft Kompanei om samen met hen het eerste gesprek aan te gaan en vervolgens met alle andere benodigde partners en overheden, vanaf nu recht overeind!”

Wellicht interessant