img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-12-2018 10:00

Publieksavond Laurentius Ziekenhuis leidt tot app voor bewegwijzering

Roermond - Afgelopen maandag vond er een publieksavond plaats in het Laurentius Ziekenhuis, waar aanwezigen werden bijgepraat over het reilen en zeilen van het ziekenhuis en zelf vragen konden stellen. Ook werden de resultaten bekendgemaakt van de enquête, gehouden onder 600 patiënten en bezoekers. Hieruit kwamen als belangrijkste aandachtspunten de interne bewegwijzering intern en het parkeerterrein. Naar aanleiding hiervan wordt een app ontwikkeld om mensen te helpen hun weg te vinden in het ziekenhuis en er worden golfkarretjes ingezet om de afstand tussen de parkeerterreinen en het ziekenhuis te overbruggen. De parkeersituatie verbetert zodra de verbouwingen klaar zijn.
 

img

Foto: Laurentius Ziekenhuis

“Voor ons is dit één van de manieren om de dialoog aan te gaan met onze patiënten en bezoekers”, aldus Marja Weijers, bestuursvoorzitter. “We zijn er trots op dat ons ziekenhuis door alle bouw- en renovatiewerkzaamheden steeds mooier wordt, maar we zijn ons er terdege van bewust dat al deze werkzaamheden ook voor overlast kunnen zorgen”.

“Voor ons zijn de publieksavonden en het Cliëntenpanel waardevolle middelen waarmee we de dialoog aan kunnen gaan en te weten kunnen komen wat onze patiënten en bezoekers bezighoudt. Het helpt ons onze dienstverlening te optimaliseren”, concludeert Weijers. 

Er was deze keer ook aandacht voor de zorg die buiten de muren van het ziekenhuis. Marianne Smitsmans, wethouder Zorg en Welzijn voor de gemeente Roermond, vertelde over de rol van de gemeente in het regionale zorglandschap en ze gaf uitleg over hoe de gemeente de principes van ‘positieve gezondheid’ toepast.
 

Wellicht interessant