img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-3-2020 06:00

Even bijpraten - Terugblik op 75 jaar bevrijding Midden-Limburg

Roggel - 6 maart 2020 - Heel Limburg is bevrijd. Het team van DeltaLimburg.nl heeft de afgelopen maanden met tomeloze inzet een prachtig en indrukwekkend naslagwerk opgebouwd over hoe men in Maasgouw, Leudal en Roermond 75 jaar vrijheid heeft herdacht en gevierd. We zijn erg blij met de hoge kijkcijfers en mooie reacties, een dikke merci daarvoor!ijheid heeft herdacht en gevierd.

img

Op onze website staat een speciale pagina Bevrijding, waar al onze artikelen, foto- en videoreportages en documentaires bij elkaar staan, neem gerust eens een kijkje. 

Het voert te ver om hier al onze reportages en documentaires te benoemen, maar ik licht er graag enkele uit zoals de serie mooie portretten die we samen met de gemeente Maasgouw hebben gemaakt van inwoners die zich de oorlog en de bevrijding nog goed kunnen herinneren. We kijken terug op een erg prettige samenwerking.

Historicus Hugo Luijten heeft samen met Pieter en Gerard het spoor van de bevrijders in Maasgouw gevolgd en dat heeft geresulteerd in een prachtige documentaireserie die begon met de bevrijding van Thorn en eindigde met de bevrijding van Linne.   

In de gemeente Leudal hebben Leon en Fred een aantal losse reportages gemaakt, over o.a. de verzetsboerderij de Zonhoeve in Neeritter, de veteranendag op St Ursula Heythuysen en de historische toertocht door Leudal.

Aan de Roermondse kant van de Maas moest men nog enkele maanden wachten op de bevrijding. Fred, Leon, Pieter en Gerard hebben een aantal losse videoreportages gemaakt over o.a. Josje Retera uit Swalmen, de parade tijdens de Limburgse Veteranendag in Roermond en de vele activiteiten op en rondom de Markt in de binnenstad van Roermond op 1 maart 2020.  

We hebben op www.deltalimburg.nl een speciale pagina Bevrijding, waar al onze artikelen, foto- en videoreportages en documentaires bij elkaar staan, maar ook artikelen over speciale exposities, lezingen enz. Een mooi archief voor toekomstige generaties, waar we maar wat trots op zijn.

Het project 75 Jaar Bevrijding sluiten we hiermee af, maar we hebben alweer van alles in de planning, we zitten niet stil en daarnaast hebben we ook weer een mooie opdracht gekregen voor de registratie van een mooie theatervoorstelling.

Wil je niets missen? Volg en like ons dan op FB en Instagram en bezoek onze website www.deltalimburg.nl.

Hartelijke groet,

Helian van Lier, Hoofdredacteur

Tags
Wellicht interessant