img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2020 12:00

Het is bijna zover - de 4e editie Roermond on Stage

Roermond - Op dinsdag 17 maart 2020 vindt de 4e editie van 'Roermond on Stage' plaats, het beroepenfeest waar VMBO-leerlingen op laagdrempelige manier kennismaken met veel verschillende beroepen. Er hebben zich inmiddels al meer dan 200 beroepsbeoefenaren aangemeld, maar alle beroepen zijn nog welkom. Vooral de groene sector, de bouwsector, onderwijs, techniek en transport. Aanmelden kan nog tot en met 10 maart 2020.

Deze vierde editie vindt wederom plaats in de Jo Gerrishal en brengt 1000 VMBO-leerlingen uit Midden-Limburg in contact met beroepsbeoefenaars. Deze helpen de leerlingen om een betere toekomstkeuze te maken en enthousiast te maken voor een beroep dat ze wellicht ooit gaan uitvoeren.

Leerlingen beter voorbereiden op de beroepstoekomst en ze een bewustere keuze te laten maken is waar het om draait. Leerlingen zien daarnaast ook welke mogelijkheden er in de regio zijn, want is lang niet altijd bekend welke bedrijven er zoal in de regio zitten en wat je daar kunt worden.

Als er een match is tussen een leerling en een beroepsbeoefenaar volgt op 26 maart 2020 een Doe Dag bij het desbetreffende bedrijf. 25% Van de leerlingen die meedoen aan On Stage en een positieve ervaring krijgen, blijven verbonden aan het bedrijf dat ze ontmoeten op Roermond On Stage. Deze leerlingen melden zich over een aantal jaar als nieuwe werknemer.

Opgeven om mee te doen aan Roermond On Stage als beroepsbeoefenaar kan nog tot en met dinsdag 10 maart 2020. Dat kan via de website van Roermond on Stage. 

Wellicht interessant