img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-3-2020 12:00

SG Sint Ursula - onderwijs op afstand

Horn/Heythuysen - SG Sint Ursula start op woensdag 18 maart 2020 met het aanbieden van digitaal onderwijs. Per 16 maart 2020 zijn alle scholen dicht i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus. Maandag en dinsdag worden gebruikt om alles te organiseren, zodat op woensdag 18 maart kan worden gestart met het geven van onderwijs op afstand. De proefwerkweek die op 16 maart zou beginnen in Horn is komen te vervallen. 

In een brief aan de ouders op zondagavond 15 maart 2020 laat de school weten al enige tijd bezig te zijn met het treffen van voorbereidingen, omdat de school al wel rekening hield met deze maatregel.  Vanaf woensdag 18 maart wordt het onderwijs ​zoveel mogelijk  digitaal verzorgd. "De keuze voor digitaal onderwijs zorgt voor een stabiele lijn en geeft ons meer vertrouwen in een goede voortgang", aldus de directie. 

Kinderen van ouders in vitale functies kunnen gewoon naar school komen en worden elke dag tot 14 uur opgevangen. Dat geldt ook voor leerlingen die thuis niet over internet beschikken. 
Voor leerlingen die ziek zijn en niet thuis aan de lesstof kunnen werken, geldt de reguliere procedure voor ziekmeldingen.

Er blijft - ook op afstand - contact met de leerlingen en ook de mentorgesprekken blijven zoveel mogelijk wekelijks per e-mail plaatsvinden. 

De directie: "Over de toetsen van de eindexamenleerlingen is helaas nog geen duidelijkheid. In de loop van komende week zal de overheid duidelijkheid geven op welke manier de scholen hiermee om kunnen gaan. We zullen dit zo spoedig mogelijk met u en de leerlingen communiceren als er meer bekend is." 

Via de website ​soml.nl/coronavirus​ houdt SOML daarnaast alle ouders, leerlingen en medewerkers op de hoogte van actuele stichtingsbrede ontwikkelingen. 

Foto's: DeltaLimburg.nl (vestigingen Horn en Heythuysen)
 

Tags
Wellicht interessant