img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2020 11:15

SamenLoop voor Hoop Roermond 2020 uitgesteld

Roermond - De SamenLoop voor Hoop Roermond, die op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 zou worden gehouden, gaat niet door. Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom COVID-19 heeft KWF Kankerbestrijding de moeilijke, maar noodzakelijke, beslissing genomen om alle SamenLopen  uit te stellen. dus ook de SamenLoop voor Hoop Roermond, die dit jaar de vijfde editie zou vieren. 

img

Dit is enorm ingrijpend voor iedereen die bij de SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop.

"Wij begrijpen dat deze beslissing, hoe noodzakelijk ook, aanvoelt als een grote teleurstelling. De SamenLoop is een bijzonder moment van samenzijn waar elke deelnemer, Survivor en vrijwilliger naar uitkijkt. Waar we met z’n allen veel tijd en energie insteken en waar we hoop en vertrouwen uit putten", aldus het bestuur van de Samenloop voor Hoop Roermond.  

Het bestuur bekijkt nu de mogelijkheid om het evenement te verplaatsen naar 2021. Samen met KWF Kankerbestrijding, de gemeente Roermond en de sportverenigingen van Sportpark de Wijher zal gezocht worden naar een nieuwe datum. Het streven is om de deelnemers, survivors, vrijwilligers en andere betrokkenen op korte termijn nader de informeren.

Het bestuur en alle cöordinatoren van de SamenLoop voor Hoop Roermond vertrouwen erop in 2021 alsnog onze vijfde editie van de SamenLoop voor Hoop, de 24-uurswandelestafette, te mogen vieren. 24 uur, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. 24 uur, waarin wordt stilgestaan bij kanker en het leven wordt gevierd. 

"De SamenLoop voor Hoop is en blijft een uniek en persoonlijk evenement waar verbondenheid centraal staat. Zelfs op afstand voelen we die verbondenheid nog steeds."  
 

Tags
Wellicht interessant