img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2020 15:41

Het team van DeltaLimburg.nl - Fred Simons

Het team van DeltaLimburg.nl bestaat uit een aantal zeer betrokken en gemotiveerde mensen, die met veel passie en energie reportages en programma's maken in Midden-Limburg. Soms alleen, soms in teamverband. DeltaLimburg.nl zou niet zijn wat het nu is, zonder hun tomeloze inzet. Ze stellen zich graag aan jullie voor!

img

Ik ben Fred Simons, 53 jaar oud en woon in Tegelen.

Sinds wanneer ben je betrokken bij DeltaLimburg.nl?

Nadat ik in 2018 ben gestopt bij RTV Roermond kwam ik bij DeltaLimburg.nl terecht, meteen vanaf de oprichting in december 2018.

Wat houden je werkzaamheden in?

Bij RTV Roermond werkte ik als camjo en datzelfde werk doe ik nu ook bij DeltaLimburg.nl. Af en toe neem ik Claire Hartzuiker mee als presentatrice. Zij studeert nu Journalistiek in Utrecht en is daardoor minder vaak beschikbaar.

Sinds wanneer ben je werkzaam in de mediawereld?

Ik ben er per toeval ingerold. Toen ik nog bij een bloemenkwekerij werkte in Belfeld, wisten m’n collega’s al dat ik veel bezig was met filmen. Een van m’n collega’s kende iemand die als vrijwilliger bij Omroep Maas en Grens werkte, toentertijd lokale omroep van Belfeld, Beesel en Swalmen. Al snel had ik een gesprek met Peter Vinken en Hay Clabbers en kon ik na een interne opleiding aan de slag als cameraman en later ook als editor. Het was een mooie tijd om nooit te vergeten. Jaren later kreeg ik de mogelijkheid om als zzp’er aan de slag te gaan. Niet in de media, maar met het opnemen en monteren voor bedrijvenvideo’s in de camping- en hotelwereld. In de tussentijd heb ik voor diverse mediabedrijven gewerkt waaronder TV Limburg. Ook bij deze commerciële zender was ik vanaf de oprichting aanwezig. Daar was ik niet alleen cameraman/editor maar ook camjo. M’n allereerste camjo item was een levende kerststal in Baarlo. Het was voor mij een enorme ervaring om ook zelf het interview te doen.

Hoe bevalt het bij DeltaLimburg.nl?

Het is en blijft leuk om items te maken en daarvoor krijg ik bij DeltaLimburg.nl volop de gelegenheid.

Wellicht interessant