img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-3-2020 12:13

Online Alzheimercafé via Skype in Roermond

Roermond - Vanwege de coronacrisis zijn de fysieke Alzheimercafés Roermond in elk geval afgelast tot en met juni 2020. Maar voor degenen die daaraan behoefte hebben, is er wel de mogelijkheid om op 6 april, 11 mei en 8 juni 2020 om 19.30 uur deel te nemen aan een videogesprek. Om bijvoorbeeld je verhaal te delen of vragen te stellen.

img

De videogesprekken duren ongeveer een uur en vinden plaats via Skype. Wanneer je aan het videogesprek wilt deelnemen, kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar Alzheimerroermond@icloud.com

Vind je deze werkwijze niet prettig, dan kun je je vraag gewoon stellen per mail of met dat mailtje vragen of je teruggebeld kunt worden, wanneer dan ook tot september 2020.

Het team van experts, die steeds aan de videogesprekken zullen meedoen zijn ook verantwoordelijk voor de antwoorden op de mailtjes, die de hele periode beantwoord zullen worden. Het team bestaat uit:

- drs. Anjes Verheggen, klinisch geriater;

- dr. Lizzy Boots, psycholoog / onderzoeker ;

- Hulp bij Dementie ML, praktijkervaringsdeskundige;

- drs. Kees Spapens, gz psycholoog niet praktiserend.

Als je nog geen Skype hebt, ontvang je een link, waarmee je Skype zo nodig gratis kunt installeren. Je kunt deelnemen aan het gesprek vanaf de PC, de laptop of de tablet, welke dan ook. Je hoeft geen (gratis) skype-account te hebben. Via de toegezonden link kun je tijdens de duur van het gesprek zo lang deelnemen als je wilt.

Wil je nu al klaar zijn voor het videogesprek, dan kun je Skype hier downloaden. Voor telefoon of tablet kan dat natuurlijk ook rechtstreeks in de App Store (Apple) of Play Store (gratis). In Windows 10 is Skype al geïnstalleerd. Een account is gratis, maar als je geen account wilt aanmaken dan kan je met het videogesprek op de maandagavonden ook als gast inloggen via deze link.


 

Wellicht interessant