img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-4-2020 12:01

Uitslaande brand op het Asbroek in Heibloem

Roggel - Op het Asbroek in Roggel is vanmorgen bij een uitslaande brand een schuur in vlammen opgegaan. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat het gebouw verloren ging. De eigenaar is lichtgewond geraakt en voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook was er één persoon vermist maar het werd snel duidelijk dat betreffende persoon niet bij de brand betrokken en veilig was. Volgens de melding die de hulpdiensten kregen zou het gaan om een schuur, van tien bij twintig meter, met hierin kunstmest. Dit bleek een misverstand. De schuur stond vol met agrarische spullen maar ook een dieseltank, tractor en enkele auto's. Aangrenzend aan de schuur liggen enkele stallen waarin varkens onderdak hebben. De brandweer heeft weten te voorkomen dat ook deze stallen vlam vatte. Er kwam veel rook vrij bij de brand en dreef weg van de stallen. De varkens hoefden niet te worden geëvacueerd.

 

Drie bluswagens en een waterwagen hebben de brand bestreden waarbij het bluswater vanuit een ondergrondse brandkraan en de waterwagen werd gebruikt. De brandweer heeft metingen verricht om te meten of er een acuut risico voor de omgeving zou bestaan. Dit was niet het geval hoewel de brandlucht wel als hinderlijk zou kunnen worden ervaren. Enexis is gekomen om het gas van de schuur af te sluiten. De brandweer had om half elf de brand onder controle waarna het nablussen is gestart.  Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk en dit zal eventueel door onderzoek duidelijk kunnen worden.

Foto: Brandweer Roggel

Video: Leon van Lier

Wellicht interessant