img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-4-2020 11:00

Het team van DeltaLimburg.nl - Gerard van den Braak

Het team van DeltaLimburg.nl bestaat uit een aantal zeer betrokken en gemotiveerde mensen, die met veel passie en energie reportages en programma's maken in Midden-Limburg. Soms alleen, soms in teamverband. DeltaLimburg.nl zou niet zijn wat het nu is, zonder hun tomeloze inzet. Ze stellen zich graag aan jullie voor!

img

Ik ben Gerard van den Braak, getrouwd, twee kinderen en zelfs al drie kleinkinderen.

Sinds wanneer ben je betrokken bij DeltaLimburg.nl?

Sinds het voorjaar van 2019. Fred Simons, die ik nog kende vanuit RTV Roermond, vroeg of ik het leuk zou vinden om in het Roermondse aan de slag te gaan als cameraman/editor voor het internetplatform DeltaLimburg.nl. Hij werkt hier zelf al vanaf het begin als camjo/editor.  

Wat houden je werkzaamheden in?

Ik word vooral ingezet als cameraman/editor bij uiteenlopende en veelzijdige producties. Dat varieert van het zelfstandig maken van (nieuws)items in de regio Roermond tot een grote live-productie in teamverband zoals bijvoorbeeld de Sjolefestasie.

Sinds wanneer ben je werkzaam in de mediawereld?

Zelf filmen en monteren is al lange tijd mijn hobby. Het begon met 8mm familiefilmpjes en van daaruit heb ik de gehele ontwikkeling op technische en inhoudelijke benadering meegemaakt en zo langzaam de overstap naar digitale nieuwsitems gemaakt. Momenteel verricht ik het camerawerk met moderne professionele apparatuur, waarbij geluid alsmede belichting extra aandacht krijgen. Het frequent maken van rapportages en het werken aan producties met meerdere camera’s is vijf jaar geleden begonnen omdat ik toen in Roermond ben gaan wonen en extra tijd beschikbaar kreeg. In eerste instantie was ik als vrijwilliger betrokken bij RTV Roermond, waar ik ook een extra opleiding heb gehad om als camjo te kunnen werken, alsmede het monteren van de video op een hoger plan te brengen. Dit was een prima tijd en voor mij als niet-Limburger zijnde een geweldige kans om mensen te ontmoeten en te integreren in deze regio. Ik voel me inmiddels echt thuis in Roermond. Zo’n drie jaar geleden ben ik voor meerdere video-georiënteerde internetplatforms gaan werken als cameraman en editor.

Hoe bevalt het bij DeltaLimburg.nl?

Ik maak hier deel uit van een geweldig en gezellig team. Ik werk alleen of in teamverband aan uiteenlopende en veelzijdige producties. Op vrijwillige basis, maar ook voor externe opdrachtgevers. Wellicht kom ik u in het Roermondse nog een keertje tegen. Heeft u een (nieuws)tip? Meld het dan via info@deltalimburg.nl. Mijn collega’s of ikzelf komen graag bij u langs voor een reportage.

Wellicht interessant