img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-4-2020 15:29

Werkzaamheden stationsomgeving Roermond van start

Roermond - Op maandag 20 april 2020 starten de werkzaamheden aan de stationsomgeving in Roermond. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor reizigers. Welke dat zijn, kun je hieronder lezen. Het station wordt een regionaal mobiliteitsknooppunt voor de gebruikers van bus, trein, fiets en auto. Als alles verloopt volgens planning is alles afgerond eind augustus 2020.

img

Vanaf 20 april 2020:

- P+R-terrein Veeladingstraat gesloten voor automobilisten. Het P+R-terrein aan de Veeladingstraat wordt in gebruik genomen als tijdelijke fiets- en bromfietsstalling en als tijdelijk busstation. Daarom kunnen vanaf 20 april automobilisten niet meer op deze locatie parkeren. Het alternatief is het P+R-terrein aan de Godsweerdersingel voorbij het busstation. 

Tijdelijke gratis fiets- en bromfietsstalling open. De gratis stalling voor fietsers en bromfietsers verhuist met ingang van 20 april naar het P+R-terrein Veeladingstraat. Vanaf 27 april is op deze locatie de nieuwe bromfietsstalling klaar. Gratis stallen kan de eerste 24 uur ook in de bewaakte zelfservice stalling van de NS.

Vanaf 6 mei 2020:

Tijdelijk busstation in gebruik en start verbouwing busstation. Het busstation verhuist dan tijdelijk naar het P+R-terrein Veeladingstraat. Door middel van bouwborden worden de gebruikers geïnformeerd over de nieuwe situatie. Volgens planning is het nieuwe busstation klaar op 24 augustus.

Informatie over de werkzaamheden aan het station is te vinden op de website  www.roermond.nl/station. Deze pagina bevat ook een uitgebreide vraag en antwoord rubriek voor alle gebruikers van het stationsgebied.

Foto: Leon van Lier (huidige busstation Roermond)

Wellicht interessant