img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-4-2020 01:07

Burgemeester Schmalschläger steekt inwoners Leudal hart onder riem

Leudal - 23 april 2020 - Alle inwoners van de gemeente Leudal hebben een brief ontvangen van Burgemeester Schmalschläger plus een zakje met bloemzaadjes van het vergeet-me-nietje onder het motto 'Een tijdje meer op afstand, maar zeker niet vergeten!' Op de achterkant een lijst van enkele sociale initiatieven in Leudal met de bijbehorende contactgegevens.

De integrale tekst van de brief:

"Lieve inwoners,

Al enige tijd leven we in een bizarre nieuwe werkelijkheid; scholen zijn dicht, cafés en restaurants gesloten, zwembaden en sportvelden zijn leeg, evenementen afgelast. Er wordt ons gevraagd op afstand van elkaar te leven om zo samen een vuist te maken tegen het coronavirus. We doen dit in het belang van onze gezondheid en die van onze naasten.

Het coronavirus heeft een enorme impact op ons allemaal. In de eerste plaats natuurlijk op diegenen die zelf zijn getroffen door het virus en mensen die een dierbare hebben verloren. Maar ook mensen die niet bij hun familie kunnen zijn. Juist nu de wereld zo anders is en een geruststellende arm om hen heen zo hard nodig is. 

Een onmiskenbare impact ook op de mensen in de zorg. De mensen die dag in dag uit ontzettend hard werken voor u en voor mij, voor onze toekomst. Impact op onze kinderen die het veilige gevoel van het dagelijkse leven kwijt zijn. Impact op ouders en verzorgers van deze kinderen die thuis alle ballen in de lucht proberen te houden. Een enorme impact ook op onze ondernemers die direct worden geconfronteerd met het wegvallen van inkomsten en zekerheid.

En dan toch... ondanks alles weten we er samen iets van te maken. Leudal toont veerkracht en moed. We laten samen zien dat fysieke afstand ons er niet van weerhoudt het leven draaiende te houden. Ik zie creatieve ideeën van nieuw ondernemerschap ontstaan. Scholen hebben in een razendsnel tempo onderwijs op afstand mogelijk gemaakt. Dorpsraden, maar ook inidividuele burgers zetten zich in om met prachtige sociale initiatieven de fysieke aftand tussen inwoners van Leudal te overbruggen. Veelal met een extra oog voor de kwetsbare ouderen in onze gemeenschap.

Het doet me goed om te merken dat we er voor elkaar zijn, dat we elkaar weten te vinden in deze nieuwe werkelijkheid. Het geeft mij vertrouwen voor de dag van morgen.

Hou vol en weet dat we u niet vergeten! Samen kunnen we dit aan!

Désirée Schmalschläger
Burgemeester"

Foto: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant