img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-4-2020 14:00

Koninklijke Harmonie Thorn trakteert inwoners en medewerkers Sterrebosch

Thorn - De Koninklijke Harmonie (de bokken) van Thorn heeft alle bewoners en medewerkers van zorgcentrum ‘t Sterrebosch getrakteerd op een lekkere attentie “Haoj mood, aeve gein handj mèr eine bokkepoot”. Normaal brengt de harmonie op Koningsdag een muzikale serenade aan Sterrebosch waar dan ook op het verzoek van de bewoners het Wilhelmus gespeeld wordt. Door de coronamaatregelen was dat natuurlijk niet mogelijk, vandaar dit smakelijke alternatief.

img

Toen de lock-down inging kwam een van de bestuursleden van de harmonie (Marleen Tonnaer) op het idee om een van de muzikanten die vroeger bakker was, te vragen om voor de bewoners en medewerkers van Sterrebosch een attentie te maken met enkele “bokkenpootjes” in een cellofaan zakje met een kaartje eraan met de tekst “Haoj mood, aeve gein handj mèr eine bokkepoot”.
 
Iedereen vond het een leuk idee en ook Bart Rutten (locatiemanager ’t Sterrebosch) was meteen enthousiast. Het ging om 200 traktaties (bewoners en medewerkers). Pierre Richaerts, de muzikant- bakker wilde graag meewerken en hij begon meteen te bakken. Om met zo min mogelijk mensen de producten aan te raken en ermee bezig te zijn, werden de taken verdeeld.
 
Pierre deed de  inkopen en heeft alles gebakken, in totaal 1200 halve en uiteindelijk 600 hele bokkenpootjes! Samen met zijn vrouw Truus is alles ingepakt. Marleen Tonnaer zorgde voor de kaartjes en een grote A3 poster die in Sterrebosch werd opgehangen.   

De actie werd heel goed ontvangen: de mensen en de medewerkers van het zorgcentrum genoten.

"Ze vonden het erg leuk. Maar wij vonden het ook heel leuk om het te doen", aldus de enthousiaste reactie van bestuurslid Marleen Tonnaer van de Koninklijke Harmonie.
 
Foto: Koninklijke Harmonie Thorn (v.l.n.r. Pierre Richaerts, Marleen Tonnaer en Annette Verheijen) 

 

Wellicht interessant