img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-4-2020 12:45

Oproep gemeenten: voorkom overvolle wijkmilieuparken

Leudal/Maasgouw - De gemeenten Leudal en Maasgouw melden dat veel wijkmilieuparken overvol zijn. Om overlast te voorkomen, doen zij een oproep aan alle burgers: "Als containers vol zijn, neem afval mee terug en biedt dit een andere keer aan, maar zet het niet langs de container. Breng alleen afval dat thuishoort op de wijkmilieuparken."

img

De overvolle wijkmilieuparken worden enerzijds veroorzaakt door een toestroom aan afval, veel mensen zijn gestart met opruimen nu ze veel thuis zijn. Anderzijds wordt, bij volle containers, veel afval ook naast de containers gezet. Met als gevolg veel overlast (stank en zwerfafval) voor omwonenden.

Als containers vol zijn, worden inwoners verzocht om afval mee terug te nemen en een andere keer terug te komen en niet naast de containers te zetten. Daarnaast het verzoek alleen afval te brengen dat thuishoort op de wijkmilieuparken en om kleine afvalzakken te gebruiken. Te grote zakken zorgen voor verstopte containers.    
 
Welk afval dat is kunt u lezen op de website van RD Maasland en in de WEL/NIET-lijst

Het milieupark in Roggel is voor onbepaalde tijd gesloten. De milieuparken in Maasbracht en Montfort zijn wel volgens normale openingstijden geopend. Zie de website van RD Maasland voor de geldende voorwaarden.

Foto: DeltaLimburg.nl  
 

Wellicht interessant