img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-5-2020 12:50

Even bijpraten - Bevrijdingsdag 2020 en het #Blieftoesfestival

Roggel - 9 mei 2020 - Bevrijdingsdag 2020 was voor iedereen anders dan anders en dat geldt zeker ook voor DeltaLimburg.nl. Op 14 april ontvingen wij een e-mail van DJ Admin die een leuk idee had voor een middagvullend programma met diverse DJ’s en gasten op Koningsdag of op Bevrijdingsdag. Hij nodigde ons uit om dit samen met hem te organiseren en dat hebben we met veel plezier gedaan.  

img

DeltaLimburg.nl zou voornamelijk verantwoordelijk zou zijn voor het live-streamen. Wat een leuke uitdaging! Iedereen was enthousiast en binnen een uur konden we hem al laten weten dat we graag meededen. Er moest in ruim twee weken natuurlijk enorm veel worden geregeld.

Zoals DJ Admin zelf ook al schreef op FB, we bleken met z’n allen prima in staat om in korte tijd een prachtig evenement te organiseren op een geweldige locatie (Sunset Lounge). Er is heel wat af gebeld, geappt en gemaild. 

De technische hobbel van een geschikte internetverbinding voor een live-stream was snel genomen dankzij Kevin (Van Rijt Automatisering). Enkele dagen voor de grote dag kreeg ik ineens een erg leuk bericht van Patrick Kusters uit Baexem. Hij bood ons het gebruik aan van zijn #socialdistancebank, geweldig!

Ook de aandacht van de (landelijke) pers zoals NPO Radio 1 en De Limburger was natuurlijk super, prachtige PR voor ons jonge bedrijf.

Ons team was er klaar voor en had er zin in: Jean-Peter techniek, Pieter regie, Leontine en Leon camera en daarnaast werden we, zoals altijd, bijgestaan door Tim van H&T Sound-Light en ook Aurora Drones was van de partij en zorgde voor mooie dronebeelden. De zon scheen en iedereen had er zin in. Gelukkig had DJ Admin positief gereageerd op onze tip om zelf het programma te presenteren, want hij bleek een natuurtalent!

Mijn taak bleef deze keer beperkt tot de catering van ons team. Ik heb thuis op zowel pc als tablet de live-stream gevolgd en heb genoten, ook van de honderden(!) reacties op FB.

Achteraf kregen we een hele mooie e-mail van DJ Admin: “Naar schatting hebben tussen 30.000 en 40.000 (!) kijkers ons dagprogramma gezien. Ik kreeg zelfs berichtjes uit Dubai dat Nederlanders aldaar mee aan het kijken waren. Ze zagen de inspirerende en unieke verhalen van de tafelgasten die ieder wat moois te vertellen hadden en ze luisterden naar de heerlijk gevarieerde muziek die aangeboden werd. Dit aangevuld met de prachtige locatie en de professionele (dikke complimenten!) beelden vanuit Delta Limburg én het heerlijke weer maakte het een topdag in mijn beleving.”

De kijkcijfers lopen nog steeds op, want er wordt nog steeds gekeken. We zijn natuurlijk heel blij met de ‘dikke complimenten’ en voor het overige kunnen we ons alleen maar aansluiten bij zijn woorden dat het een topdag was. Op alle fronten!

Hartelijke groet, 

Helian van Lier, Hoofdredacteur

Wellicht interessant