img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-5-2020 20:06

Mega insectenhotel in Beegden geopend

Beegden - Op vrijdagmiddag 15 mei 2020 is het mega insectenhotel langs de Gaardweg in Beegden geopend. Bij een actie van Stichting IKL en de provincie Limburg kon iedereen een favoriete lokatie aanmelden. Deze locatie in Beegden kwam als winnaar uit de bus en is aangemeld door de Stichting Werkgroep Vrienden van de Beegderheide. Wij waren aanwezig toen het insectenhotel werd geplaatst.  

Er is gekozen voor een plek waar dicht bij het insectenhotel water en voedselbronnen zijn. Bijen moeten schoon water kunnen drinken en al vroeg in het seizoen (in maart) stuifmeel en nectar kunnen vinden binnen een straal van 300 meter. Zover kan een wilde bij namelijk vliegen. Het leuke is dat iedere Limburger deze twee dingen in de eigen leefomgeving kan realiseren.

Stichting Werkgroep Vrienden van de Beegderheide is een groep burgers die samenwerken met een school, een zorginstelling, Waterschap Limburg, Stichting IKL en de gemeente Maasgouw. Samen beheren ze twee natuur wadi’s (lager uitgegraven grasvelden waar regenwater kan worden opgevangen en vastgehouden). Daarbij hebben ze een oude hoogstamboomgaard met steenuilenkasten en twee poelen. Fruit uit de boomgaard wordt gebruikt in het zorgcentrum. En nu wordt de plek dus ook verrijkt met een insectenhotel.

 

Camera en montage: Pieter Cornelissen


  

Wellicht interessant