img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-5-2020 12:35

NPO Zapp Your Planet - vraag jouw gratis 'bloemenbom' aan

De kleurrijke campagne Zapp Your Planet Flower Power is op maandag 18 mei 2020 van start gegaan, een initiatief om bedreigde bijen in Nederland te helpen. NPO Zapp en EO roepen kinderen op om zoveel mogelijk bloemen te planten. Kinderen kunnen gratis 'bloemenbommen' aanvragen. Geef Nederland ook tijdens de coronacrisis kleur en help de bij! Er zijn 10.000 bloemenbommen beschikbaar, wees er dus snel bij.

De bijen hebben het zwaar in Nederland en samen met kinderen willen NPO Zapp en de EO ze graag een handje helpen. Want mensen hebben bijen nodig. Niet alleen voor honing, maar ook omdat ze ervoor zorgen dat we fruit kunnen eten, koffie kunnen drinken en chocolade kunnen eten.

Er zijn 10.000 bloembommen beschikbaar: 1 pakket bevat 4 bloembommen met inheemse en biologische zaden. Je kunt het pakket maar 1 x per adres aanvragen. In het pakket zit een instructie over hoe je de bloembommen moet gebruiken. Je kunt het pakket gratis aanvragen via zappyourplanet.nl  

De kinderen kunnen met deze bloemenbommen een BIJ-tuintje aanleggen bijvoorbeeld in hun eigen tuin, bij het verzorgingstehuis van opa en oma, op het balkon of op het schoolplein. 
 
 
 
 
 
 

Tags
Wellicht interessant