img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2020 07:08

‘Unieke’ priesterwijding Paweł Żelazny in besloten kring

Roermond - 3 juni 2020 - Het wordt waarschijnlijk de meest bijzondere priesterwijding uit de geschiedenis van het bisdom Roermond. Als bisschop Harrie Smeets op zaterdag 13 juni Paweł Żelazny in de kathedraal in Roermond de handen oplegt om hem tot priester te wijden, zal daar nauwelijks iemand bij aanwezig zijn. Vanwege de beperkende coronamaatregelen vindt de wijding namelijk in besloten kring plaats.

img

Geen familie, geen parochianen, zelfs bijna geen medestudenten van de priesteropleiding. Alleen de bisschop, de hulpbisschop en enkele anderen die voor de viering van de eucharistie noodzakelijk zijn, zullen zaterdag in de kathedraal aanwezig zijn. En Paweł Żelazny – de uit Polen afkomstige wijdeling – zelf natuurlijk. In totaal zullen er conform het coronaprotocol niet meer dan 30 personen aan de wijdingsplechtigheid deelnemen.

De uitzending is zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur te volgen via een link op de website van het bisdom: www.bisdom-roermond.nl. De viering wordt ook opgenomen en is daarna nog terug te kijken.

Paweł Żelazny (1991) komt oorspronkelijk uit Polen. Hij is lid van de gemeenschap van de Neocatechumenale Weg, die een eigen grootseminarie heeft in Cadier en Keer. Ook volgde hij colleges aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Sinds zijn diakenwijding is kapelaan Żelazny verbonden aan het parochiecluster Maastricht-Oost. Afgelopen oktober heeft hij de diakenwijding ontvangen. Met zijn priesterwijding komende zaterdag sluit hij zijn opleidingsfase definitief af.

Foto: Bisdom Roermond
 

Tags
Wellicht interessant