img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-6-2020 12:27

Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert opent weer de poorten

Nederweert-Eind - 8 juni 2020 - Eindelijk komt er een einde aan het wachten en de vrijwilligers zijn er klaar voor. Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof opent op woensdag 1 juli 2020 om 13 uur en is vervolgens tot 31 oktober elke dinsdag- woensdag- en zondagmiddag open. Mét extra maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van coronavirus.

img

Deze maatregelen worden in de tweede week van juni gepubliceerd op de website van het museum.

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof aan Milderspaat 1 in Nederweert-Eind is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen teruggaat in de tijd van rond 1900.
Eynderhoof ligt in het prachtige Peelgebied en maakt een verblijf in de regio pas echt compleet. Wie wil weten hoe men in De Peel leefde en werkte kan dat in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof zien.

Eynderhoof bestaat sinds 1990 en is bekend om haar ambachten. Het overdragen van tradities en gebruiken in de prachtig herbouwde panden maken het tot een echt Peeldorp. Het museum groeit jaarlijks niet alleen in vrijwilligers en bezoekers. Ook het aantal gebouwen is aanzienlijk toegenomen.

Het museum omvat de zagerij ‘Bî-j Maantje’ uit 1990, de museumschuur ‘Bî-j Bräöbe’, geopend in 1992, de ‘Smeejeri-j St. Eloy’ uit 1994 en het bakhuis ‘Laôte’ uit 1995. Tevens werden er werkplaatsen gebouwd voor de vlechters, schoenmakers en pottenbakkers. Er werd een oude kasseienweg aangelegd over het museumterrein. Er zijn hagen en fruitbomen geplant en parkeerplaatsen gerealiseerd. De heemtuin is vergroot met akkertjes en tuinen.

Foto: FB Openluchtmuseum Eynderhoof

Wellicht interessant