img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-3-2021 14:25

Watertappunten WML vanaf Paasweekend weer open

Limburg - 30 maart 2021 - De 140 Limburgse watertaps zijn vanaf het Paasweekend weer in gebruik na de winterstop sinds half november 2020. De lente zit merkbaar in de lucht, volgens WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) een goed moment om de watertappunten weer te openen. Liefhebbers kunnen dan onderweg weer gratis drinkwater tappen. Het advies daarbij is wel om bij het tappen de richtlijnen in acht te nemen.  

img

Veiligheid

In het kader van veilig watertappen wordt het volgende geadviseerd:

-bedien de drukknop met schone handen;
-voorkom zoveel mogelijk direct contact met de tap;
-raak het punt waar het drinkwater uitstroomt niet aan. 

Tip: de drukknop kan bijvoorbeeld ook bediend worden door gebruik te maken van een schone zakdoek of handschoen.

Het drinkwater is van uitstekende kwaliteit en veilig om te drinken. Het coronavirus wordt niet aangetroffen in ons drinkwater. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Belangrijk is om bij het tappen de hygiëne richtlijnen aan te houden, dan kan heel Limburg weer genieten van vers getapt drinkwater op openbare plekken. 

Waar vind ik de WML-Watertap?

Er verschijnen steeds meer Watertaps in het Limburgse straatbeeld. Waar precies? Bekijk het op deze kaart (klik op de Watertap-symbooltjes voor informatie en een foto van de exacte locatie) of download de 'Slokje Limburg' app voor onderweg via de App Store of Google Play.

Foto: DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant