img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-6-2020 07:30

Aftrap project 'Doe mij zo'n Munsterkei'

Roermond - 11 juni 2020 - Vanmiddag ging de actie “DOE MIJ ZO’N MUNSTERKEI” van start, onder het motto 'Werken aan de toekomst zonder het verleden te vergeten'. Belangstellenden kunnen een Munsterkei (restanten van de afgezaagde keien op het Munsterplein) kopen. De opbrengst komt ten goede aan de Roermondse speeltuin Kitskensberg.  

Vanmiddag om 13 uur werd op de kiosk op het Munsterplein het eerste exemplaar aangeboden aan G. Fraters in zijn functie van projectleider van de renovatie.

Met dit privé-initiatief van Roermondenaar Peter Houwen worden de restanten van de afgezaagde keien, die zijn overgebleven na de renovatie van het Munsterplein, beschikbaar gesteld aan het publiek. Bij een aantal bedrijven in de binnenstad kan iedereen die graag een Munsterkei in zijn bezit heeft er één of meerdere kopen.

De opbrengst komt ten goede aan Speeltuin Kitskensberg, waar de jeugd van Roermond en omstreken, al sinds mensenheugenis, graag en vaak gaat spelen op en rond de circa 80 verschillende speeltoestellen.

Op woensdag 10 juni 2020 werd de eerste voorraad Munsterkeien, na te zijn schoongespoten en ingepakt op Kitskensberg, door City Hub opgehaald om te worden afgeleverd bij de verkooppunten.

Videoreportage en foto: Fred Simons 

 

Tags
Wellicht interessant