img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-6-2020 05:40

Iedere (fiets)toerist blij met meer toiletten erbij!

12 juni 2020 - Toiletalliantie, Fietsersbond, NTFU en Fietsplatform roepen op om meer toiletten te plaatsen in dorpen, steden en bij fietsknooppunten. Zestien maatschappelijke organisaties waaronder Maag Lever Darm Stichting roepen de overheid op om snel meer toiletten te plaatsen om zo met name fietsers een sanitaire stop te gunnen. Vanwege de coronamaatregelen zijn sanitaire stops nog schaarser geworden dan ze al waren.

img

Voor een snelle sanitaire stop kun je nu vaak niet bij de horeca terecht, want die mag alleen mensen met een reservering toelaten. Ook niet bij openbare toiletten, want die zijn er in Nederland nauwelijks. Zwembaden en bibliotheken moeten de toiletten voorlopig ook gesloten houden.

Kortom: zo’n drie van de vier toiletten in de HogeNood-app zal niet beschikbaar zijn, zo schat de Maag Lever Darm Stichting in. Daarom verspreidden ze vanuit de Toiletalliantie een pamflet met oproep naar Rijk, provincies en gemeenten tot plaatsing van tijdelijke toiletten bij drukke fietsknooppunten en in dorps- en stadscentra.

Omdat er in elk geval tot september geen evenementen zijn, kunnen de werkloze mobiele toiletten en toiletwagens daarvoor ingezet worden. De alliantie ziet voor de toekomst graag permanente toiletten. Maar voor nu zou deze plaatsing het probleem een stuk kleiner maken.

 

Tags
Wellicht interessant