img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-8-2020 09:00

De nieuwe Donorwet: langer de tijd om keuze te maken

6 augustus 2020 - Op 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Veel mensen hadden echter op dat moment nog geen keuze gemaakt. Maar dat betekent niet dat zij meteen al sinds 1 juli in het Donorregister staan vermeld als 'geen bezwaar tegen orgaandonatie'. Vanwege de coronacrisis krijgen mensen enkele maanden extra de tijd om na te denken over hun keuze over orgaan- en weefseldonatie.  

img

Minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport): ‘De coronacrisis heeft grote gevolgen voor alle Nederlanders. Ik wil mensen de komende maanden niet belasten met de belangrijke keuze over orgaandonatie. Daarom geef ik iedereen langer de tijd.’

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je voor 1 september 2020 nog geen keuze ingevuld, dan krijg je daarna eerst een brief met het verzoek om dat alsnog te doen. Als je na de eerste brief niets invult, ontvang je na zes weken een tweede brief. Als je opnieuw niets invult, komt bij je naam ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ te staan. Hierover krijg je weer een brief.

Als je je keuze invult weet familie, partner of vriend(in) of je wel of niet orgaandonor wilt worden. Je vult je keuze in op de website of via een papieren formulier. Als je al je keuze hebt ingevuld dan hoef je niets te doen. Je keuze blijft staan. 

Log in met je DigiD om je keuze aan te geven

Wil je er meer over weten? Op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting vind je veel informatie en antwoorden op veelgestelde vragen.
 

Tags
Wellicht interessant