img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-6-2020 01:51

WonenLimburg : Veel geld van huurders gaat naar Belastingdienst

17 juni 2020 - Wooncorporaties met meer dan 50 huurwoningen in de gereguleerde sector betalen sinds 2013 een verhuurderheffing. Geld dat niet naar de huurder gaat, maar naar de schatkist. Op 21 juni 2020 zullen de bijdragen van corporaties aan de verhuurderheffing virtueel door de grens van 10 miljard euro gaan. "Een triest moment, want wat hadden we met dat geld belangrijke dingen kunnen doen!"

img

Voor Wonen Limburg bedroeg de verhuurderheffing in 2019 € 16,3 miljoen.

Wooncorporatie Wonen Limburg: "Door de invoering van de verhuurdersheffing kunnen we veel minder nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Terwijl juist nu, in deze crisistijd, het belangrijk is dat we de bouw aan de gang houden. Er is immers sprake van een flink tekort aan huurwoningen. Te veel mensen wachten nog op een betaalbare woning. 

Bovendien ligt er ook een behoorlijke verduurzamingsopgave. Energetische maatregelen waarmee we de woonlasten van onze huurders omlaag kunnen brengen. 

Helaas blijft de teller voor betaalde verhuurderheffing oplopen. Elke dag dat de verhuurderheffing nog bestaat, kost dat de sector geld. Veel geld. Het lijkt erop dat het Rijk zich niet beseft dat uiteindelijk onze huurders – de mensen met de smalste beurs – de heffing betalen."

 

Tags
Wellicht interessant