img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2020 10:00

Grote brand bij paardenrijstal Neer

Neer - 28 juni 2020 - Vanochtend rond 6.45 uur, is de brandweer met groot materieel, uitgerukt voor een brand in een paardenrijstal, gelegen aan de Heldenseweg in Neer. Een hooiopslag, vrachtwagen en enkele landbouwvoertuigen zijn door de brand verwoest. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen overlast geweest voor omwonenden. Rond 8 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

Bij aankomst woedde een flinke brand, onder een overkapping over een oppervlakte van 60 bij 8 meter, grenzend aan een rijstal van 1200 m² ( 60 bij 20 meter). De brandweer liet extra bluseenheden aanrukken, ter voorkoming van uitbreiding door het vuur naar de rijstal en een aangrenzende (kleine) woning. Daarnaast kwamen er drie waterwagens bij vanwege het landelijke gebied waarin de bluswatervoorziening minder voorhanden is.

De eigenaresse had de paarden, die in de boxen naast de rijstal staan, eigenhandig weggehaald en verplaatst naar een nabijgelegen wei.

Onder de overkapping is een opslag van hooi (20 bij 8 meter) in vlammen opgegaan; daarnaast ook een vrachtauto, en enkele landbouwvoertuigen. Door de hitte zijn een aantal dakplaten van de rijstal kapot gegaan, waardoor rook in de rijstal is gekomen.

Omstreeks 8 uur is het sein "brand meester" gegeven. Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving metingen verricht naar eventuele waardes van verhoogde concentraties koolmonoxyde. Er is geen overlast geweest voor de nabijgelegen woningen met hun bewoners, doordat de wind (verdunning) zijn werk heeft gedaan.

Zeer waarschijnlijk is de brand begonnen in de hooiopslag onder de overkapping. Met behulp van loaders uit de buurt en een opgeroepen graafmachine met sorteerknijper, wordt het hooi zogenaamd "uitgereden" en op een braakliggend terrein gestort, waar het wordt afgeblust. Dit zal nog enige tijd duren.

Foto: archieffoto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant