img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-6-2020 03:06

Eigen bedrijf opstarten als jongere? Word 'ZomerOndernemer'!

Regio - 29 juni 2020 - Ben je tussen de 15 en 23 jaar en woon of studeer je in de regio Midden-Limburg? Wilde jij altijd al ondernemer worden? Of loop je de laatste tijd rond met een goed idee voor een eigen bedrijf? Grijp dan deze kans op een onvergetelijke, leerzame en ondernemende zomer en word ZomerOndernemer! Deelname is gratis. Dit is de tweede editie.

img

In de eerste week van de zomervakantie start Keyport met een actieve driedaagse training: ZomerOndernemer Keyport.

Het project heeft als doel jongeren te laten kennismaken met het ondernemerschap. Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijf te starten, maar weten niet hoe te beginnen of zijn bang voor bepaalde onderdelen van het ondernemerschap zoals de boekhouding en de belastingaangifte. Ondernemen is niet zo eng als gedacht wordt, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Ondernemen is eigenlijk hartstikke leuk!

Je leert creatief denken, uit je comfortzone te stappen, netwerken en samen met anderen neem je je bedrijfsplan onder de loep. Je trapt het project feestelijk af met een ondernemersmarkt waarin je je onderneming presenteert aan de buitenwereld. Vervolgens krijg je een startkapitaaltje en ga je direct aan de slag met je bedrijf. Elke week is er een terugkomochtend samen met de groep en zijn er workshops, reflectiemomenten en bedrijfsbezoeken. Het project sluit af met een feestelijke kick-out waar onder andere de regionale beste zomerondernemer gekozen wordt.
 
Regio Keyport heeft betrekking op de gemeenten Roermond, Roerdalen, Weert, Nederweert, Cranendonck, Leudal, Echt-Susteren en Maasgouw. ZomerOndernemer Keyport staat open voor alle jongeren van 15 tot 23 jaar die wonen of studeren in de omgeving.  

Voor vragen kun je mailen naar keyport@zomerondernemer.nl of appen naar 0032 4728 50813.

Training: woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 juli 2020, van 9 tot 17 uur.

Waar? De locatie wordt nader bekend gemaakt.

Deelname: Deelname aan het project is kosteloos. Het enige wat je nodig hebt is motivatie en een idee – hoe pril ook – voor een bedrijf. Verder wordt verwacht dat je (een groot deel van) de zomervakantie beschikbaar bent.

Schrijf je dan hier in en start deze zomer nog jouw eigen bedrijf. Ook op de website van ZomerOndernemer vind je veel informatie.

 

Fotocollage: DeltaLimburg.nl 

Tags
Wellicht interessant