img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-7-2020 10:00

Hitte en het coronavirus

2 juli 2020 - In de zomer kan het behoorlijk warm zijn. Een zegen voor sommigen, maar voor anderen kan het nare gevolgen hebben voor de gezondheid. GGD Limburg-Noord adviseert om, als het buiten erg warm is, 24 uur per dag te ventileren. Niet alleen voor het verversen van de lucht, maar ook voor een prettig en gezond binnenklimaat. En dat is in deze coronatijd nog eens extra belangrijk. De GGD geeft tips:   

img

Je kunt eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor jezelf en de mensen in je omgeving:

  • Door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten, zorg je voor continue ventilatie; 
  • Door ramen en/of deuren te openen als het buiten koeler is dan binnen, kan er extra geventileerd worden;
  • Er kan eventueel gebruik worden gemaakt van een goed onderhouden airconditioning; 

Wees alert bij het gebruik van een ventilator: 

Het is nog niet duidelijk of het gebruik van een ventilator in een gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een grotere kans op besmetting. Uit voorzorg is daarom het advies om in gemeenschappelijke ruimten alleen ventilatoren te gebruiken als er geen andere verkoeling mogelijk is, zoals door mechanische ventilatie en/of goed onderhouden airconditioning. Let wel op dat de luchtstroom van de ventilator niet direct van een persoon naar de andere gaat.

Voor persoonlijk gebruik in de thuis/gezinssituatie kun je een ventilator gebruiken om een verkoelende luchtstroom te creëren. Een bevroren waterflesje voor de ventilator zorgt voor nog meer koelte.

Meer informatie vind je op de website van GGD Limburg-Noord.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant