img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-7-2020 10:26

Ommetje Kerkebroek - wandelen door natuurgebieden rondom Swalmen

Swalmen - 2 juli 2020 - Deze week weer een prachtige wandeling van routemaker Adrie Raaijmakers. Een route van 12 km langs het bochtenrijke riviertje De Swalm en door de natuurgebieden Hillenrader Bossen, Galgenberg, Groenewoud en het Kerkebroek rondom Swalmen. Onderweg kom je verschillende houtsculpturen tegen. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, honden zijn toegestaan.

img

De Swalm in Swalmen is een snelstromend, bochtenrijk riviertje, die uit het hoger gelegen grensgebied van het nabije Duitsland komend, zich door gebied rond Swalmen slingert en dwars door het dorp stroomt. De Swalm mondt even voorbij Swalmen uit in de Maas. De wandeltocht gaat via de Hillenrader Bossen en de Galgenberg richting het oostelijk deel van de Swalm. Vanaf de Duitse grens wordt de Swalm via kronkelwegen gevolgd tot in het plaatsje Swalmen. Als bezienswaardigheid komt men langs Kasteel Hillenraad, helaas is het kasteel is niet voor publiek toegankelijk.  

83% van deze wandeltocht is onverhard, waardoor deze route niet geschikt is voor rolstoelen of kinderwagens.

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Start- en eindlocatie: bij de kerk, Markt 5 in Swalmen.

Hier kun je de routekaart bekijken en de route downloaden.

Deze wandeling is samengesteld door Adrie Raaijmakers: "Favoriet zijn wandelingen met een combinatie van natuur, landschap en historie. De door mij gemaakte wandelroutes lopen dan ook voor een deel door natuurgebied en voor een deel door open landbouwgebied, een ideale combinatie voor natuur en landschap. Zijn er historische bezienswaardigheden hoe klein dan ook dan worden deze eveneens in mijn wandelroutes verwerkt."

Veel wandelplezier! Helian van Lier

In de maanden juni, juli en augustus zet hoofdredacteur Helian van Lier elke week een leuk, sportief, gratis én coronaproof uitje in Midden-Limburg in het zonnetje.

Foto: Adrie Raaijmakers (riviertje De Swalm)

Tags
Wellicht interessant