img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2020 10:00

Laurentius start nazorgtraject voor coronapatiënten

Roermond - 3 juli 2020 - Patiënten die het coronavirus hebben gehad, kunnen nog lang last houden van lichamelijke en psychische klachten. Om ervoor te zorgen dat deze patiënten de juiste nazorg aangeboden krijgen, heeft het Laurentius Ziekenhuis een ‘corona nazorgtraject’ opgezet.

img

Veerle de Visser, longarts: “Nazorg op maat voor coronapatiënten is belangrijk, want corona is een nieuw ziektebeeld en heeft voor iedereen andere gevolgen. Onze nazorg is zowel beschikbaar voor patiënten die met het coronavirus in ons ziekenhuis hebben gelegen als ook patiënten die thuis zijn geweest met het coronavirus en nog steeds klachten ervaren.”

Patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, worden een aantal weken na hun opname uitgenodigd voor een telefonische afspraak. Voorafgaand aan de afspraak wordt de patiënt verzocht een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de klachten wordt gekeken of het nodig is om een vervolgtraject op te starten en bij welk specialisme.  Patiënten die niet in het ziekenhuis zijn geweest maar die wel corona hebben gehad en restklachten ervaren zoals hoesten, vermoeidheid of slaapproblemen, kunnen door de huisarts worden doorverwezen voor het nazorgtraject in het Laurentius Ziekenhuis.

Het nazorgtraject is volledig afgestemd op de klachten en persoonlijke behoefte van de patiënt. “Zo proberen we patiënten te ondersteunen bij het verdere herstel en ook na opname in het ziekenhuis voor de patiënt klaar te staan”, aldus Veerle de Visser.

Foto: Laurentius Ziekenhuis (longarts Veerle de Visser)/ collage: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant