img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-7-2020 10:52

NIEUW bij DeltaLimburg.nl - Eerste kennismaking met Brigitte

Grathem - 7 juli 2020 - Vanaf nu elk kwartaal de rubriek van Brigitte Gijsman over haar liefde voor de natuur en met natuurfilmpjes opgenomen in Midden-Limburg. Over twee weken haar eerste filmpje. Ze stelt zich hier graag zelf aan jullie voor: "Ik ben Brigitte Gijsman uit Grathem en mijn grootste hobby’s zijn reizen en filmen."

img

"Ik heb al aardig wat landen gezien en in prachtige natuurgebieden gewandeld. Mijn videocamera gaat altijd mee, gewoon voor mezelf, om ook later weer op de mooie ervaringen/herinneringen terug te kunnen kijken.

Vreemd genoeg kende ik de natuur in mijn eigen omgeving eigenlijk helemaal niet zo goed. Zo’n 5 jaar geleden ben ik daarom vrijwilliger bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen geworden om zo het prachtige natuurgebied Het Leudal beter te leren kennen en nieuwe dingen te leren over de natuur, cultuur en haar ontstaansgeschiedenis.

Ik werd steeds nieuwsgieriger en kreeg meer en meer waardering voor de natuur en haar bewoners. Ik ga regelmatig met mijn videocamera voor dag en dauw de natuur in. Dat kan het Leudal zijn maar bijvoorbeeld ook in mijn eigen woonomgeving. Zo vroeg in de ochtend wanen de bewoners van deze natuurgebieden zich onbespied en dat levert prachtige, ontroerende en soms zelfs unieke beelden op, die ik dan ook op film probeer vast te leggen. Ik heb inmiddels al enkele korte natuurfilmpjes gemaakt, gewoon hier in Midden-Limburg.

Mijn collega-vrijwilliger Ron Van Pol van Groen Hart Leudal vertelde hierover tegen Helian en niet lang daarna had ik haar aan de telefoon met de vraag of ik het leuk zou vinden om mijn natuurfilmpjes met jullie te delen via DeltaLimburg.nl, vergezeld van mijn verslag van ‘the making of’ van elk filmpje.

Hartstikke leuk, maar ook wel spannend…! Vanaf 21 juli zal ik jullie, in eerste instantie 4x per jaar, laten meegenieten van mijn avonturen, zowel in woorden als in beelden. Ik hoop dat jullie hierdoor de natuur om ons heen net zo mooi gaan vinden als ik!

Hartelijke groet, Brigitte Gijsman"

Foto: Maurice Smeets (juffer)

Wellicht interessant