img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-7-2020 10:45

'Maasgouw & U', het burgerjaarverslag 2019 is uit

Maasgouw - 8 juli 2020 - De 'Maasgouw & U', het burgerjaarverslag 2019 van de gemeente Maasgouw is uit, in een compleet nieuw jasje. Er komen inwoners van de gemeente Maasgouw, wethouders en ambtenaren aan het woord. Hun verhalen vertellen wat er in 2019 is bereikt en wat er voor de toekomst in gang is gezet. Het thema van dit burgerjaarverslag is ‘Dichtbij’. 

img

Wilt u het burgerjaarverslag digitaal lezen? Dat kan! Klik dan hier.

In het burgerjaarverslag o.a. verhalen van en over:

Wethouder Carla Peters heeft de ambitie om de armoede in Maasgouw af te schaffen. Een streven waarin ze optrekt met veel gelijkgestemden. Samen zetten ze er de schouders onder.

Wethouder Tim Snijckers heeft de uitdaging opgepakt om meer woningen te bouwen die aansluiten bij de behoefte van huidige en toekomstige inwoners. Twee nieuwe inwoners vertellen hoe het ze bevalt in Maasgouw.

En wethouder Math Wilms heeft de gezondheid en het geluk van onze inwoners voor ogen. Hij laat zien dat ‘positieve gezondheid’ een leidraad kan zijn voor ons beleid en ondersteunt maatschappelijke initiatieven die mensen dichter bij elkaar brengen.

De maatregelen die nodig zijn om ons tegen het overstromen van de Maas te beschermen zijn in goede handen bij wethouder Johan Lalieu en zijn team. Ze luisteren naar de wensen van inwoners en leggen gedragen adviezen neer bij het waterschap en het ministerie.

Burgemeester Stef Strous trapt af met een verhaal over het vieren van 75 jaar bevrijding. In alle kernen van de gemeente hebben verenigingen en burgers initiatieven uitgewerkt en zo de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog dichterbij gebracht. Veel jongeren deden mee aan de drukbezochte herdenkingen. Burgerparticipatie met de inzet van alle generaties.  

Ook wordt in het burgerjaarverslag aandacht geschonken aan de dienstverlening van de gemeente de burgerparticipatie in Maasgouw: dat wat inwoners zelf doen of waar de gemeente hen nauw bij betrekt.  

Foto: Leon van Lier, collage: DeltaLimburg.nl
 

Wellicht interessant