img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-7-2020 02:18

Opname in Proteion zorgcentra weer mogelijk zonder quarantaine

Horn - 8 juli 2020 - Tijdens de coronaperiode moest Proteion ingrijpende maatregelen nemen om besmettingen in de zorgcentra te voorkomen, waaronder een quarantaineperiode voor nieuwe bewoners en een bezoekersbeperking. De huidige situatie laat toe dat quarantaine is losgelaten: nieuwe bewoners mogen direct inhuizen op hun eigen plekje in het zorgcentrum, met hulp van hun naasten.

img

Tijdens de coronaperiode waren nieuwe bewoners welkom als de zorg in de thuissituatie niet meer verantwoord was, maar er gold wel een aangepaste wijze van opname, waaronder een quarantaineperiode van 12 dagen en een bezoekersbeperking. Dat is ingrijpend. Zeker wanneer je verhuist naar een nog vreemde plek, wil je vertrouwde mensen om je heen hebben die je steunen en begeleiden.

De huidige situatie laat toe dat de quarantaine losgelaten is. Nieuwe bewoners mogen direct verhuizen naar hun eigen plekje in het zorgcentrum. En doordat ook de bezoekersbeperking is vervallen, kunnen naasten meehelpen bij de verhuizing en tot steun zijn.

Voor opname wordt geïnformeerd naar de gezondheidssituatie van de nieuwe bewoner en zijn gezinsleden (hoesten, niezen, keelpijn, neusverkoudheid, koorts, doorgemaakte COVID). Als er geen sprake is van corona gerelateerde klachten wordt de cliënt opgenomen op de aangewezen afdeling en locatie. Is er wel sprake van klachten, dan wordt de dag vóór uiteindelijke opname een test afgenomen. Afhankelijk van de testuitslag wordt volgens de coronaprotocollen bepaald hoe de opname verder verloopt.

De quarantaineafdelingen voor dementerende bewoners op Hornerheide en Roncalli zijn daarom ook komen te vervallen. Hier kunnen nu weer reguliere cliënten terecht.

Foto: archieffoto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant